PLACES FAR AWAY - GUSTAF HOLTENÄS

Inom konstpopkretsar är han hyllad och prisbelönt för sina animerade musikvideos åt artister som Jenny Wilson och Anna von Hausswolf. Bland konstintresserade är det hans äventyrslystna motiv som lockar; världar som ber om att bli förstådda. Stilmässigt befinner han sig ofta i något som vi vill kalla för nordisk anime. Bortom vibrerande former skymtas en imaginär arkitektur som lånar friskt och sätter nytt ljus på såväl hemtama miljöer som historiska stilar.Gravitationen och materiens lagar tycks förvrängda, och vad som borde vara solitt är i upplösningstillstånd och på väg att implodera.

Bland dystopiska samhällen och monumentala torn lurar små djur och figurer i skuggorna, som om 00-talets lekfulla pokémonfauna återuppstått i en ny, ödesmättad tillvaro

Gustaf Holtenäs kommer från Helsingborg och är född 1991. 

Efter att han nästan avslutat en master i teknisk fysik vid Lunds universitet tog han nästan en kandidat i fri konst vid Konstfack. 2019 blev han prisad med en Grammis för sin handanimerade musikvideo till Jenny Wilsons låt Rapin*. I indiespelskretsar uppmärksammade hans egendesignade indiespel som tyvärr ännu inte kommit ur beta-version.

VERNISSAGE ONSDAG 16-20, 17 mars.

Vi välkomnar 2 personer i taget, enligt FHM-riktlinjer. Ingen tidsbokning krävs, utan drop in i mån av plats.Allt gott, och varmt välkomna!

I enlighet med FHMs riktlinjer välkomnas max 2 besökare till galleriet åt gången.

Utställningen är möjlig genom stöd av Malmö stad.