GÅ INTE STANNA HÄR
Linden Carter


13/8-12/9

I utställningen ”Gå inte gå inte stanna här” är motiven folktomma men visar spår av att människor nog nyss har varit där. De är gjorda för att stanna tiden. De är en slags anti-mindfulness; ett försök till att vägra att acceptera att alla bra saker tar slut. De är en försoning med den gnälliga förtvivlan som samma vägran orsakar. De är rummet efter att festen är över, de är bordet mellan en själv och stolen som fortfarande är varm. De vill hjälpa till att läka ett existentiellt heart-break.
Utställningen kan beskrivas som ett måleri- och teckningsexperiment av Norrköpingsbaserade konstnären Linden Carter. Carter (1989) arbetar i sitt konstnärskap med komplexiteter kring könsidentitet, powerballader och det existentiella kraftfältet mellan längtan efter närhet och det akuta behovet av självständighet. Carters starka färger och sköra linjer suddar i sina motiv ut gränser mellan det storslagna och vardagliga, och mellan det goda, onda och fula. 
På REDAN visar Carter målningar med motiv hämtade från det tidigare tryckta art book-fanzinet GÅ INTE STANNA HÄR. Målningarna, fanzinet samt originalteckningar kommer alla att finnas till försäljning.
 
VERNISSAGE
För att fira öppningen av utställningen bjuder vi in till vernissage fredagen 13/8 mellan 16-20. En fin sensommarkväll med konst och musik, i brytpunkten mellan det gamla och det nya, och tillika starten för den nya gallerisäsongen på REDAN. Varmt välkomna!
 
Utställningen presenteras i samarbete med MALMÖ STAD