Södra förstadsgatan 81, Malmö
INFORMATION
Richard Krantz och Maximilian Ehrling
 
VERNISSAGE: Fredag 24 mars, 17:00-20:00
 
Två konstnärskap som präglas av säregen humor möts i utställningsrummet. Krantz artikulerar ett torrt och konstaterande tilltal. Ehrling å sin sida har en historia av att utnyttja informationens vedertagna form för att skruva sanningen bortåt mot något som är än mer sant.
Gemensamt för deras verk är att de genom underfundighet och absurdism forcerar betraktaren att betrakta sig själv.
 
I Krantz verk placeras ömsint ett ljus över ensamhet och samhörighet i den moderna människans vanor. Ett verk utgör vad som kan vara världens sämsta samling, ett annat ett överdimensionerat åsnehuvud.
Ehrling bidrar med ett platsspecifikt ljudverk som rör sig på ett metaplan genom utställningen. Han medverkar även med måleri och videoverk som också kan bli offer för ljudverkets tilltal.
 
Richard Krantz (f. 1989, Götene) har studerat en kandidat i fri konst vid The Glasgow School of Art och master vid Konstfack. Tidigare har han varit aktuell både som konstnär och curator i en mängd utställningar – däribland soloutställningen BINGO! på Klippans konsthall, 2022 och Amor Spiritus Computatoris på Galleri CC, 2021. Han driver även publiceringsplattformen Klistermärkesklubben.
 
Maximilian Ehrling (f.1993, Stockholm) är verksam i Malmö och har studerat fri konst på HDK Valand i Göteborg. Han flyter fritt mellan måleri, film, performance och musik. 2020 gjorde han avtryck i REDANs tidiga historia med performancen ARTBREAK.
 
OBS. Datumet för vernissage är mycket snart.
 
Ordinarie öppettider
Onsdag-torsdag 14-18
Fredag 14-19
Lördag 12-16
 
Utställningen är producerad med stöd av Malmö stad.

Vår lokal ligger två trappsteg upp. Bärhjälp finnes.